Ontdek infraroodverwarming: “De toekomst van duurzaam verwarmen”

De stijgende kosten en het naderende einde van gasgestookte verwarming in woningen en bedrijfsgebouwen zijn steeds actueler. Steeds meer gemeenten in Nederland, hebben aangegeven de ambitie te hebben om op termijn volledig afscheid te nemen van aardgas. Het alternatief? Infraroodverwarming.

Gelukkig zijn er inmiddels efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingssystemen beschikbaar die niet alleen voordeliger zijn in aanschaf en gebruik, maar ook tal van andere voordelen bieden.

Een van deze innovaties is de infraroodverwarming van Maxxinno, bekend als het iHeatpanel. Dit baanbrekende product maakt gebruik van hoogfrequente infraroodstraling om een aangename warmte te genereren voor zowel mens als dier. Bovendien draagt het aanzienlijk bij aan energiebesparing, wat het niet alleen voordelig maakt, maar ook gunstig voor het milieu.

De ontwikkeling van deze panelen begon al in 1999, en in 2007 werden ze voorzien van een geavanceerde, gepatenteerde draadloze thermostaat. Deze thermostaat zorgt voor een uiterst nauwkeurige temperatuurregeling, waarbij de ingestelde temperaturen moeiteloos worden bereikt. Dankzij de unieke accumulerende werking van de panelen kunnen energiebesparingen tot wel 50% worden gerealiseerd, met een minimale besparing van 40% als ons advies wordt opgevolgd.

Veelzijdige toepassingen van infraroodverwarming

De mogelijkheden voor het gebruik van infraroodverwarming zijn talrijk. Dit systeem wordt toegepast in diverse ruimtes, zoals woningen, winkels, kantoren, fabrieken, ziekenhuizen en stallen. Zelfs in serres, waar daglicht van groot belang is, biedt het uitstekende verwarmingsoplossingen.

Daarnaast kan een iHeatpanel ook worden ingezet als aanvulling op bestaande verwarmingssystemen, bijvoorbeeld in een werkkamer of hobbyruimte. Zelfs met deze aanvulling is een aanzienlijke besparing op de energiekosten mogelijk.